Opunciový olej má v kosmetice nenahraditelné místo!

Opunciový olej - 7 zázračných účinků přírodního botoxu - Ego Harmony    Vzácný opunciový olej se získává ze semen plodů kaktusu Opuncia ficus-indica a je jedním z vůbec nejvzácnějších olejů používaných v kosmetice. Z 800 kg ručně sbíraných plodů se získává 25 kg semen, ze kterých se vylisuje jen 1 litr tohoto zázračného oleje.

Jeho lisování probíhá šetrnou metodou tzv. zastudena, kdy teplota nepřesahuje 42 °C. Díky tomu si olej zachovává všechny své vlastnosti, jejichž kombinace je mezi oleji používanými v kosmetice naprosto jedinečná.

Tento přírodní zázrak má významné regenerační účinky. Hluboce hydratuje pleť, vypíná ji a zvyšuje její pružnost, vyhlazuje vrásky, zmírňuje kruhy pod očima a působí proti šupinatosti kůže. Působí i proti začervenání a pigmentovým skvrnám. Navíc lehce stahuje a čistí póry, takže je vhodný i na mastnou pleť a pleť se sklony k tvorbě akné. Je nekomedogenní, póry neucpává.

 

"Přírodní botox"

Zcela právem se opunciovému oleji přezdívá přírodní botox. Je považován za jednu z nejúčinnějších zbraní v boji proti stárnutí pleti a tvorbě vrásek. Opuncie obsahuje vysoký podíl revitalizujících a regeneračních látek. Těmi jsou zejména esenciální mastné kyseliny (omega 6 a 9) a vitamin E, který je jedním z nejúčinnějších přírodních antioxidantů. Opunciový olej obsahuje dokonce 2x více tohoto vitaminu než věhlasný arganový olej. Olej je také bohatý na aminokyseliny, podporující tvorbu kolagenu, a minerály: zejména vápník, draslík, hořčík a fosfor, který důležitým stavebním prvkem DNA a všech buněčných membrán.

Studie prokázaly i výrazné protizánětlivé účinky glykosidů obsažených v opuncii. Isorhamnetin-glucosylrhamnoside (IGR) patří mezi flavonoidy, přírodní rostlinné antioxidanty. Testováním bylo zjištěno, že IGR má srovnatelné účinky jako v lékařství používaný indometacin, nesteroidní antirevmatikum s protizánětlivými a analgetickými účinky. Další studie z roku 2013 prokázala ochranný účinek opuncie proti oxidačnímu stresu vyvolanému UVA zářením v keratinocytech, hlavních buňkách lidské pokožky.

 

Co tedy můžete od opunciového oleje očekávat?

  • Prostupuje všemi vrstvami pokožky, pleť vyživuje do hloubky.
  • Dlouhodobě pleť hydratuje. Není náhoda, že opuncie roste v poušti.
  • Podporuje tvorbu kolagenu, čímž vyhlazuje vrásky a navrací pleti pružnost a pevnost.
  • Je vhodný i pro péči o pleť s akné. Reguluje tvorbu kožního mazu, stahuje a čistí póry.
  • Je nealergenní. Zklidňuje pokožku a zmírňuje její zarudnutí.
  • Redukuje tmavé kruhy pod očima stejně jako pigmentové skvrny.
  • Není mastný. Rychle se vstřebává a nezanechává mastný film.

 

Vyzkoušejte účinky opunciového oleje na vlastní kůži
CHCETE VĚDĚT O NOVINKÁCH A AKCÍCH JAKO PRVNÍ?
Tak neváhejte a přihlaste se k odběru novinek.