A-M

Abecední řazení

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

 

Aloe Barbadensis Leaf Extract

Český překlad: Aloe vera, Aloe pravá
Původ: Přírodní složka

Blahodárné účinky Aloe vera znali lidé již ve starověku. Egypťané ji nazývali rostlinou nesmrtelnosti. Extrakt se získává lisováním gelové dužniny uvnitř listů. Aloe je bohatá na aminokyseliny, minerály, polysacharidy, enzymy, vitaminy A, B, C a E. Hojně se tedy používá i v potravinářství, zejména v doplňcích stravy určených k detoxikaci těla, snižování cholesterolu a harmonizaci trávicího systému.

V kosmetice je Aloe vera vhodná v péči i o tu nejcitlivější pleť. Aloe má schopnost na sebe vázat vodu, čímž významně pomáhá hydrataci pokožky. Extrakt z listů má díky vysokému obsahu vitaminů značné regenerační, zklidňující, zvláčňující, hojivé a chladivé účinky. Díky tomu se pleti navrací elasticita, která je každodenně vnějšími vlivy, stresem a nevhodnou stravou snižována.

Použito ve vyživujícím krému.
 

NAHORU

Argania Spinosa Kernel Oil

Český překlad: Arganový olej
Původ: Přírodní složka

Arganový olej lisovaný za studena z plodů argánie trnité má velmi silné antioxidační účinky, a to zejména pro vysoký obsah vitaminu E. Arganový olej pleť vyživuje, hydratuje, zpomaluje stárnutí, vyhlazuje vrásky a obnovuje pružnost pleti. Je vhodný pro všechny typy pleti. Pro tuto unikátní kombinaci účinků se přezdívá marocké zlato. Podobně jako bambucké máslo obsahuje také mastné omega 3 a omega 6 kyseliny (kyselina olejová, linoleová, palmitová a stearová). Ty pokožku zvláčňují a dodávají ji pružnost. Tento olej je již staletí používán i pro svoje léčivé a hojivé vlastnosti. Je vhodný i pro pokožku s ekzémy, lupénkou nebo s akné.

Použito ve vyživujícím krému, nočním krému, pleťovém peelingu a odličovací pěně.
 

NAHORU

Aqua

Český překlad: Voda
Původ: Přírodní složka

Voda je jednou ze základních složek většiny kosmetických produktů. Slouží především jako přírodní rozpouštědlo dalších složek v přípravcích. Pleť zvlhčuje, zjemňuje a pomáhá lepšímu vstřebávání složek na olejové bázi. Voda používaná v kosmetickém průmyslu má přírodní původ a nelze ji nahradit syntetickými látkami. V našich produktech používáme destilovanou vodu, která je zbavena nečistot, mikroorganismů a toxinů, je měkká a má neutrální pH.

Použito ve vyživujícím krému, nočním krému a odličovací pěně.

NAHORU

Astragalus Membranaceus Root Extract

Český překlad: Extrakt z kořene kozince blanitého
Původ: Přírodní složka

Kozinec blanitý je víceletá rostlina z čeledi bobovitých. Nejvíce je rozšířen Číně a v Japonsku. Je jednou z nejdůležitějších bylin v čínské terapii fu čeng, protože má mnoho blahodárných účinků jak při vnějším, tak i při vnitřním užívání. Používá se u pacientů po chemoterapii, radioterapii. zastavuje pocení, odstraňuje toxiny, čistí od hnisu a urychluje hojení ran. Podporuje proliferaci fibroblastů a působí preventivně proti degradaci kolagenu. To vše výrazně snižuje projevy stárnutí pleti.

Použito v nočním krému.

NAHORU

Benzoic Acid

Český překlad: Kyselina benzoová
Původ: Přírodní složka – laboratorní výroba

Kyselina benzoová je velmi slabou kyselinou, která se přirozeně vyskytuje v přírodě, např. v bobulovitých plodech. Do kosmetiky se však přidává kyselina vyráběná uměle, protože jde o jednodušší proces, než je její získávání z přírody. Uměle vyrobená kyselina benzoová má stejné vlastnosti a účinky jako ta přírodní. Jde o složku povolenou v certifikované přírodní kosmetice. Jejím účelem je především konzervace, protože je účinná proti kvasinkám a houbovým plísním. V medicíně se uplatňuje při léčbě kožních infekcí a akné. V potravinářství se používá ke konzervaci např. džusů, ovocných výrobků, hořčice a koření. Výhodou také je, že nepatří mezi alergeny.

Použito ve vyživujícím krému, nočním krému a odličovací pěně.

NAHORU

Benzyl Alcohol

Český překlad: Benzylalkohol
Původ: Přírodní složka

Benzylalkohol je přírodní organický alkohol, který se přirozeně vyskytuje např. v ovoci a silicích mnoha rostlin. V přírodní kosmetice slouží zejména jako konzervant a přírodní rozpouštědlo. Je antibakteriální a protizánětlivý, v produktech tedy zabraňuje růstu mikroorganismů. Benzylalkohol se běžně používá i v potravinářství. Patří mezi potenciální alergeny. Pokožku však může dráždit spíše ve vysokých koncentracích, ve kterých se v kosmetice Ego Harmony nenachází.

Použito ve vyživujícím krému, nočním krému, a odličovací pěně.

NAHORU

Butyrospermum Parkii Butter

Český překlad: Bambucké máslo
Původ: Přírodní složka

Bambucké máslo je přírodní látkou získávanou z plodů máslovníku africký. Pro své unikátní vlastnosti a schopnosti má v kosmetice široké uplatnění. Je bohaté na vitamín A a E. Díky tomu bambucké máslo významně pomáhá v boji proti vráskám, pleť hydratuje a chrání ji před slunečním zářením. Navíc obsahuje kyselinu skořicovou, která má výrazné protizánětlivé účinky. Mastné kyseliny (zejména palmitová, stearová, olejová a linolová) dodávají pokožce hebkost a pružnost. Bambucké máslo je navíc vhodné i pro alergiky, osoby s ekzémy, se sklony k tvorbě akné a dalšími problémy.

Použito ve vyživujícím krému a pleťovém peelingu.

 NAHORU

Caprylic/Capric Triglyceride

Český překlad: Kaprylové/Kaprinové triglyceridy
Původ: Derivát přírodní látky

Caprylic/Capric triglyceride je složkou přírodního původu, protože je získávána spojením glycerinu a kokosového oleje. Tato složka je povolena k použití v certifikované přírodní kosmetice. Výhodou této složky je její stabilita. Zabraňuje žluknutí produktu. Jinými slovy prodlužuje jeho trvanlivost. Dále v produktech působí jako změkčovadlo. Pleť zjemňuje, vyhlazuje a nezanechává mastný film. Navíc dalším aktivním složkám pomáhá při vstřebávání do hlubších vrstev pokožky. V neposlední řadě má antibakteriální, antimykotické a antimikrobiální účinky. Caprylic/Capric triglyceride není alergenní, nedráždí tedy pleť a je dokonce doporučován pro použití na velmi citlivou pokožku.

Použito ve vyživujícím krému a nočním krému.

NAHORU

Carthamus Tinctorius Seed Oil

Český překlad: Olej ze světlice barvířské, Turecký šafrán, bodlák
Původ: Přírodní složka

Světlice je jednoletá bylina, která roste na suchých půdách v teplých oblastech, má tenký kořen a její lodyha dorůstá výška přibližně jednoho metru. Kvete od července do září a na přelomu srpna a září dozrává. Světlici používali již staří Egypťané a Řekové. Světlicový olej obsahuje velké množství nenasycených mastných kyselin (zejména kyseliny linolové) a také vitaminu E. Může se používat ve studené i teplé kuchyni, má jemně oříškovou chuť. V kosmetice se cení pro své hojivé účinky. Působí proti stárnutí pleti, podporuje její pružnost a hydratuje ji.

Použito v nočním krému.

 

NAHORU

Cellulose Gum

Český překlad: Celulózová guma
Původ: Derivát přírodní látky

Celulózová guma se získává derivací celulózy, která se přirozeně vyskytuje v rostlinném materiálu. Vyznačuje se jemnými vlákny. Nejčastěji se získává z dřevěné buničiny nebo bavlny. Ve farmacii se přidává do očních kapek pro úlevu suchým a unaveným očím. Funguje jako pojivo, plnidlo, emulgační činidlo a zlepšuje strukturu výrobku. Nemá žádné výživové přínosy, ani nepůsobí jako nebezpečná nebo allergení složka. Je povolená v certifikované přírodní kosmetice.

Použito v nočním krému.

NAHORU

Cera Alba

Český překlad: Včelí vosk
Původ: Přírodní složka

Včelí vosk je jedním z nejpoužívanějších přírodních vosků v kosmetice. Při vyšších koncentracích je používán zejména v balzámech na rty nebo v hojivých krémech, protože vytváří film chránící pokožku proti nepříznivým vnějším vlivům a sám má výrazné protizánětlivé účinky. V našich produktech nedosahuje vysoké koncentrace, a proto se žádný dlouho přetrvávající film nevytváří. Zastává funkci emulgátoru (zajišťuje dokonalejší promísení ostatních složek), pomáhá těmto složkám při hojivých a regeneračních procesech a sám pleť do hloubky vyživuje. Včelí vosk je velmi dobře snášen. Velice ojediněle se mohou vyskytnout drobné nežádoucí reakce u osob, které jsou alergické na včelí produkty.

Použito ve vyživujícím krému a pleťovém peelingu.

NAHORU

Cetearyl Alcohol

Český překlad: Cetylstearyl alkohol
Původ: Derivát přírodní látky

Jde o derivát kokosového oleje. V přírodní kosmetice má význam jako emulgátor a zahušťovadlo. Ostatním složkám v produktech napomáhá k jejich lepšímu vstřebávání do pokožky. Tím zesiluje pozitivní účinky aktivních složek, zejména hlubokou hydrataci. Výhodou Cetearyl alkoholu je, že není alergenní, nedráždí pleť, a je tak výborný i při péči o citlivou pokožku.

Použito ve vyživujícím krému a nočním krému.

NAHORU

Cetearyl Glucoside

Český překlad: Cetylstearyl glukosid
Původ: Derivát přírodní látky

Cetearyl glucoside je získáván jak z přírodních látek, tak jej lze vyrábět synteticky. V přírodní kosmetice Ego Harmony je obsažen ten z přírodních zdrojů. Je vyroben kondenzací cetearyl alkoholu (získaného z kokosového oleje) a glukózy (kukuřičný cukr). Cetearyl glucoside je tak schválený pro použití v certifikované přírodní kosmetice, kde se používá jako emulgátor, tedy látka schopná smísit oleje s vodou. Funguje také jako transportní složka, která pomáhá dalším aktivním látkám v kosmetických produktech lépe se vstřebávat do pokožky. Podporuje hydrataci pleti a zanechává jí hebkou na dotek. Cetearyl glucoside je nekomedogenní, tedy neucpává póry. Proto je vhodný i pro citlivou pleť se sklony k tvorbě akné. Pleť nedráždí.

Použito ve vyživujícím krému a nočním krému.

NAHORU

Cistus Incanus Flower/Leaf/Stem Extract

Český překlad: Extrakt ze skalní růže / cistu šedavého
Původ: Přírodní složka

Cist šedavý je stálezelený keř vysoký 0,5-1,5 m a pochází z Turecka. V současnosti se vyskytuje v celém Středomoří. Cist je odedávna známý v lidovém léčitelství. Používá se drcená nadzemní část rostliny, ze které se připravuje čaj nebo lihová tinktura. Jako hlavní účinné složky jsou uváděny polyfenoly, které mají významné antioxidační účinky. Cist šedavý obsahuje i některé minerály, např. vápník, hořčík, zinek či železo.

V kosmetice se cistu říká rostlina krásy. Extrakt z této rostliny neutralizuje reaktivní druhy kyslíku a zlepšuje redukovaný antioxidační obranný systém zralé pokožky. Díky tomu má unikátní anti-agingové vlastnosti.

Použito v nočním krému.

NAHORU

Citric Acid

Český překlad: Kyselina citronová
Původ: Přírodní složka

Kyselina citronová je organická kyselina přirozeně se vyskytující v tělech živočichů a rostlin, zejména v citrusových plodech, brusinkách, malinách a ostružinách. V přírodní kosmetice hraje zásadní roli při vyrovnání pH. Také navrací rovnováhu pH pokožky. Jde o známý antioxidant s antibakteriálními a antimykotickými účinky na pleť. Pokožku navíc zpevňuje a pomáhá zmírňovat pigmentové skvrny.

Použito ve vyživujícím krému, nočním krému a odličovací pěně.

NAHORU

Coco-Glucoside

Český překlad: kokosový glukosid
Původ: Derivát přírodní látky

Coco-Glukosid je sloučeninou kokosového oleje a ovocného cukru. Jde o tzv. povrchově aktivní látku, která čistí pleť i vlasy tím, že dokáže k sobě navázat vodu, oleje a nečistoty tak, aby mohly být opláchnuty. Je tedy důležitým emulgátorem vhodným pro použití v přírodních mýdlech, šamponech a peelingu. V nich nahrazuje SLS (Sodium Lauryl Sulfate) a SLES (Sodium Laureth Sulfate), široce používané v konvenční kosmetice. Na rozdíl od nich Coco-Glukosid není alergenní či dráždivý a pleť nevysušuje. Díky tomu je vhodný i pro citlivou pleť. Navíc je biologicky zcela odbouratelný.

Použito ve pleťovém peelingu.

NAHORU

Decyl Glucoside

Český překlad: Decyl glukosid
Původ: Derivát přírodní látky

Decyl glucoside je cukerný tenzid. Vyrábí se reakcí glukózy z kukuřičného škrobu s mastným alkoholem (decanol), který je zíksán z kokosových ořechů. Je tedy rostlinného původu. V přírodní kosmetice slouží jako náhrada za chemické sulfáty (např. SLS). Je šetrný k dětské, suché i citlivé pokožce. Proto se hojně používá v produktech pro atopickou nebo seberoickou dermatitidu. Má zjemňující a vyživující účinky, pomáhá v pokožce uzamykat vlhkost. Pokožku vyhlazuje a vypíná. Je považován za nedráždivý i při vysokých koncentracích.

Použito v nočním krému.

NAHORU

Dehydroacetic Acid

Český překlad: Kyselina dehydrooctová
Původ: Derivát přírodní látky

Kyselina dehydrooctová je organická sloučenina. Přirozeně se vyskytuje v květech celé řady rostlin. Lze ji získávat i syntetickou výrobou. V přírodní kosmetice má nezastupitelné místo při ochraně produktů před mikroorganismy, houbami a bateriemi. Ničí a zabraňuje jim v množení. Jde o nealergenní složku, takže je snášena všemi typy pleti, a často je označována jako jeden z nejbezpečnějších konzervantů v kosmetice.

Použito ve vyživujícím krému, nočním krému a odličovací pěně.

NAHORU

Ethyl Ferulate

Český překlad: Ethyl ferulát
Původ: Derivát přírodní látky

Kyselina ferulová se přirozeně vyskytuje v buňkách rostlin, např. v rýži, ovsu či v semenech různých druhů ovoce. Ethyl ferulát je jejím esterem. Jde o antioxidant, svou účinností srovnatelný s vitaminem C. Pleť také chrání před negativními vlivy slunečního záření. Má dezinfekční a protizánětlivé účinky. V neposlední řadě reguluje mastnotu pleti a omezuje tvorbu černých teček.

Použito ve vyživujícím krému, nočním krému a pleťovém peelingu.

NAHORU

Glutamine

Český překlad: Glutamin
Původ: Přírodní složka

Jde o neesenciální biogenní aminokyselinu, jednu z 23 aminokyselin, které se při translaci zabudovávají do nově vzniklých bílkovin. Glutamin je zcela běžnou součástí proteinů a vyskytuje se ve všech na bílkoviny bohatých potravinách živočišného i rostlinného původu, např. v ořechách a luštěninách. Kromě své úlohy jako součást proteinů má důležitou úlohu také při detoxikaci amoniaku a udržování dusíkové rovnováhy v organismu. V kosmetice plní funkci antioxidantu, pomáhá mírnit pigmentové skvrny a především zvyšuje produkci kolagenu. Účinně tak bojuje proti vráskám.

Použito v nočním krému.

NAHORU

Glycerin

Český překlad: Glycerol
Původ: Přírodní složka

Glycerol je čirá tekutina bez zápachu, která je v kosmetice široce používána. Dnes je nejvíce používán 100% rostlinný glycerin získávaný z rostlinných olejů, jako např. řepkový, slunečnicový či kokosový olej. Je odbouratelný a obnovitelný. Přirozeně se v kůži vyskytuje, takže pleť nedráždí a nezpůsobuje alergie. Glycerol zvyšuje obsah vody v horních vrstvách pokožky, takže ji hydratuje a zjemňuje. Také dočasně chrání poškozenou nebo nechráněnou pleť před škodlivými vlivy vnějšího prostředí.

Použito v nočním krému a odličovací pěně.

NAHORU

Glyceryl Stearate

Český překlad: Monoglycerylester kyseliny stearové
Původ: Derivát přírodní látky

V konvenční kosmetice je běžně získáván z živočišných zdrojů. V naší přírodní kosmetice využíváme ten získávaný esterifikací palmového nebo sójového oleje. Jde o důležitý emulgátor a stabilizátor. Pomáhá vstřebávání dalších složek kosmetických produktů do pokožky a snižuje mastnotu olejů. Napomáhá hydrataci pleti a pokožku zjemňuje, čímž předchází jejímu popraskání a stárnutí.

Použito ve vyživujícím krému a nočním krému.

NAHORU

Glyceryl Stearate Citrate

Český překlad: Glycerylstearát citrát
Původ: Derivát přírodní látky

Glycerylstearát citrát je vyráběn z rostlinných olejů za pomoci jejich esterifikace s kyselinou citronovou. Jde tedy o složku přírodního původu. V přírodní kosmetice se využívá jako stabilizátor a emulgátor, který rozpouští oleje ve vodě, čímž vznikají emulze. Pomáhá pleti při její hydrataci, zvláčňuje ji a pomáhá bojovat proti vráskám. Glycerylstearát citrát není dráždivý, je tedy vhodný i pro citlivou pleť.

Použito ve vyživujícím krému a v nočním krému.

NAHORU

Gynostemma Pentaphyllum Leaf/Stem Extract

Český překlad: Gynostema pětilistá, Jiaogulan, někdy nepřesně ženšen pětilistý
Původ: Přírodní složka

Gynostema je popínavá rostlina z čeledi tykvovitých. Pěstuje se převážně v jižních oblastech Číny, v Koreji a v Japonsku. Pro své léčivé schopnosti se jí říká bylina nesmrtelnosti. Pití čaje z gynostemy má blahodárné účinky. Jde o adaptogen, tedy normalizuje téměř všechny fyziologické procesy v těle. Má však nenahraditelné místo i v kosmetice. Stimuluje syntézu epidermálních lipidů, čímž velmi účinně zmírňuje vrásky a posiluje kožní bariéru zevnitř. Má také protizánětlivé vlastnosti.

Použito v nočním krému.

NAHORU

Hamamelis Virginiana Leaf Extract

Český překlad: Vilín viržinský
Původ: Přírodní složka

Vilín virginský je okrasný, opadavý keř z čeledi vilínovitých. Pochází z východní Asie a Severní Ameriky, v současnosti se pěstuje po celém světě. Vilín je součástí oficiálních lékopisů. Vilín virginský má díky obsahu taninů, těkavých olejů, organických kyselin a flavonoidů protizánětlivé, antioxidační, antiseptické a stahující vlastnosti. Příznivě působí na ekzémy, akné a lupénku. Nejsou známy žádné vedlejší nebo nežádoucí účinky.

Použito v odličovací pěně.

 

NAHORU

Helianthus Annuus Hybrid Oil / Seed Oil

Český překlad: Slunečnicový olej
Původ: Přírodní složka

Slunečnicový olej je svým složení velice podobný lipidům v naší pokožce. Obsahuje kyselinu olejovou a linoleovou, triglyceridy, steroly, vitamin A, D, E a lecitin. Proto má při použití v kosmetice řadu blahodárných účinků. Pleť především zklidňuje a vyhlazuje. Navíc má protizánětlivé účinky. Funguje jako antioxidant a chrání pleť před poškozením vnějšími vlivy, ztrátou pružnosti a pevnosti. Při aplikaci na pokožku se snadno vstřebává a proniká rychle do hlubších vrstev, což je důležité pro dlouhodobější účinek. Je vhodný pro všechny typy pleti.

Použito ve vyživujícím krému, nočním krému a pleťovém peelingu.

 


NAHORU

Humulus Lupulus Extract

Český překlad: Chmelový extrakt
Původ: Přírodní složka

Chmel otáčivý patří do čeledi konopovitých. Z chmelu se do kosmetiky využívají jen jeho šištice, ze kterých se extrakt získává. Ten má silné konzervační účinky a funguje i jako antioxidant. Obsahuje mnoho minerálů a vitaminy řady B. Na pleť má zklidňující, tonizující a zjemňující účinky. Chmel nepatří mezi alergeny.

Použito v nočním krému.

 

NAHORU

Humulus Lupulus Oil

Český překlad: Chmelový olej
Původ: Přírodní složka

Chmel otáčivý je všem známý jako jedna ze základních složek pro výrobu piva. Své nezastupitelné místo si však získává také v přírodní kosmetice. Chmelový olej se získává lisováním chmelových šištic. Tento blahodárný olej má na pleť výrazné zklidňující a zjemňující účinky, je antimikrobiální a protizánětlivý. Pleť je po aplikaci vláčná a jemná. Chmel není alergenní, a proto je vhodný pro péči o citlivou pleť. Dokonce se ve vyšších koncentracích používá jako přírodní léčivo psoriázy.

Použito ve vyživujícím krému a pleťovém peelingu.

 

NAHORU

Lavandula Angustifolia Oil

Český překlad: Levandulový olej (levandule lékařská)
Původ: Přírodní složka

Levandule lékařská je jednou z asi 40 druhů rostlin čeledi hluchavkovitých. Levandule lékařská je hojně používána pro své zklidňující účinky, které mají pozitivní dopad na duševní pohodu člověka, zkrátka zlepšuje náladu. Pomáhá např. při bolestech hlavy, nervozitě, depresích či nespavosti. V kosmetice se cení pro své hojivé, regenerační schopnosti. Levandule je protizánětlivá a antibakteriální. Hodí se pro péči o všechny typy pleti. Dokonce je často používána při péči o pokožku s ekzémem nebo lupenkou. Levandulový olej je velmi dobře snášen i citlivou pletí. Alergie se vyskytují vzácně.

Použito ve vyživujícím krému a odličovací pěně.

 

NAHORU

Limonene

Český překlad: Limonen
Původ: Přírodní složka

Limonene se v přírodě přirozeně nachází v mnoha rostlinách, např. v silici borovice nebo máty peprné, v růžích, levanduli, kůře citrusů či v tea tree oleji. V kosmetice má za úkol spolu s Linalolem lehkou přírodní parfemaci, protože potlačuje přirozený zápach neparfemovaných složek. Navíc funguje jako transportní látka, která umožňuje lepší vstřebávání dalších složek výrobků do pokožky. Je protizánětlivý, antimikrobiální a působí proti množení kvasinek a hub.

Použito ve vyživujícím krému.

NAHORU

Linalool

Český překlad: Linalol
Původ: Přírodní složka

Linalol je rostlinný alkohol přirozeně se vyskytující v éterických olejích mnoha květin a koření, např. levanduli, koriandru, bazalce, tymiánu, šalvěji a rozmarýnu. Linalol má jemnou květinovou vůni podobnou konvalinkám. Pro tyto vlastnosti je v kosmetice v kombinaci s Limonenem využíván zejména jako přírodní aroma. Má také deodorační vlastnosti.

Izolovaný linalol se uplatňuje také v aromaterapii, podporuje psychickou pohodu a odbourává stres. Koncentrovaný linalol působí jako lokální analgetikum a má antibakteriální účinky. U alergiků může vyvolat známky podráždění. K tomu ale dochází při vyšších koncentrací, které v našich produktech nejsou dosaženy.

Použito ve vyživujícím krému.

NAHORU

Magnesium Ascorbyl Phosphate

Český překlad: Askorbyl fosfát hořečnatý, vitamin C
Původ: Derivát přírodní látky

Magnesium ascorbyl phosphate je přírodním derivátem kyseliny askorbové, sdílí proto stejné účinky. Jde o silný antioxidant, pleť chrání před volnými radikály. Vyrovnává barevný tón pleti, takže je v hodný pro boj proti pigmentovým skvrnám. Díky dobré vstřebatelnosti pomáhá obnovovat kožní buňky, pleť regeneruje, hydratuje a je protizánětlivý (vhodný na akné). Má nižší aciditu než čistá kyselina askorbová, a je proto vhodný i na citlivou pleť. Neřadí se mezi alergeny a nedráždí pokožku.

Použito v nočním krému.

NAHORU

CHCETE VĚDĚT O NOVINKÁCH A AKCÍCH JAKO PRVNÍ?
Tak neváhejte a přihlaste se k odběru novinek.